Oefentherapie Mensendieck

De basis van de behandeling draait om een houding en beweging die in balans is.

 

Door verschillende factoren kan een houding en beweging zich minder gunstig hebben ontwikkeld en daardoor uit balans zijn geraakt. Factoren kunnen bijvoorbeeld zijn:

pijn, bepaald werk, stress of een groeispurt.

 

Samen met u kijk ik naar uw dagelijkse bezigheden (werk, school, sport, vrije tijd, etc.) en hoe u uw houding en beweging daarbij gebruikt en uw lichaam belast. Tijdens het houdingsonderzoek laat ik u via twee spiegels zien en voelen wat er in uw houding niet in balans is. Daarna werken wij in de volgende behandelingen naar een gunstigere houding en beweging. Oefeningen zijn daar een hulpmiddel bij. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld meer bewegelijkheid, kracht, evenwicht of ontspanning. Ook zorgen de oefeningen ervoor dat u een gunstige houding vol kunt houden. In de behandeling gaan de houding en de oefeningen gelijk op.

 

Ik streef altijd naar het "O Ja" gevoel. Het bewust worden van de relatie tussen uw houding en beweging en uw klachten.

Hulpvraag

Oefentherapie kan voor verschillende hulpvragen worden ingezet, bijvoorbeeld:

Preventief (klachten voorkomend); Bij kinderen/pubers met houdingsproblemen of een groeiafwijking. Maar ook bij volwassenen die merken dat hun houding niet gunstig is en erger willen voorkomen.

 

Curatief (klachten verhelpen); Dit zijn klachten die zijn ontstaan of in stand worden gehouden door een ongunstige houding en beweging.

 

Palliatief (klachten beheersend); Bij chronische klachten kan het helpen om goed te leren omgaan met uw houding en beweging om het lichaam zo optimaal mogelijk te gebruiken en de klachten tot een minimum te beperken. Artrose, reuma, fibromyalgie en MS zijn enkele voorbeelden.

 

Voor meer informatie over specifieke hulpvragen, klik hier.


Bij twijfel over de juiste therapie

Weet u niet goed welke therapie voor uw klacht het beste is of wat het beste bij u past. Neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie. Ook kunt u langskomen voor een eenmalig onderzoek. Na dit onderzoek kan ik u vertellen wat ik specifiek voor u kan betekenen of dat ik denk dat u beter bij een collega terecht kunt.